IN DE MEDIA

Erleyne verschijnt regelmatig in de media. Daar spreekt ze over avontuurlijk werken, leiderschap,doorzetten en haar doel met She Moves Mountains.

79113fef-3fbd-4157-b3b9-5bd13e33dea8.jpg

Podcast: Moed als basis voor leiderschap

Als je organisatieverandering kunt bezien vanuit de metafoor van bergbeklimmen. Dan heb je soms moed nodig. Christian van den Berg interviewt Erleyne.

Wat moed is, is een vraag die iedereen alleen voor zichzelf kan beantwoorden. In mijn gesprek met Christian verkennen we hoe het leren omgaan met angst, moed tonen en doorzetten zowel in het bergbeklimmen als in organisatieverandering van groot belang zijn.

Moed heb je nodig om te veranderen, het avontuur aan te gaan. En heb je ook nodig om te (blijven) kijken naar je vaardigheden, uitrusting en je omgeving. Een mooie vraag daarbij is wat je zelf op orde moet hebben om anderen te vragen zich moedig te tonen.. Luister de podcast over organisatieverandering en moed!

IMG_5192-8-8-2019-zw--kl_edited.jpg

Podcast: zie je loopbaan als avontuur

Ing. Olavs Globetrotters'Sonja Poortman interviewt spraakmakende en inspirerende vrouwen in de IT

In de IT-sector werken nog steeds veel minder vrouwen dan mannen, zeker in leidinggevende posities. Daarom zet Sonja Poortman van ingenieur Olavs Globetrotters in de spotlight.

Om vrouwen in de ICT meer zichtbaarheid te geven, een netwerk te ontwikkelen én om als inspirerend voorbeeld te dienen voor vrouwen die nog niet in de ICT werken of daarin leidinggevende ambities hebben.

Erleyne sprak met Sonja over haar bijzondere weg naar de ICT, haar ambities en hoe een avontuurlijke mindset iedereen kan helpen om meer uit het leven - vooral meer plezier - te halen. Luister via Soundcloud!

Erleyne zw-7.jpg

Boek: stel dat het wel lukt?

Acht verhalen van krachtige vrouwen die iets ingrijpends hebben meegemaakt, maar er als een completer mens zijn uitgekomen.

Pittige levensgebeurtenissen vormen een mens. Juist door wat de vrouwen hebben meegemaakt, zijn ze gemotiveerd om anderen te laten zien dat je een keuze hebt. Stel dat het wél lukt?! Hoe verdrietig of heftig iets ook is, je kunt er uiteindelijk completer van worden.

Dat doet iedereen op zijn eigen manier. Maar het begint met kiezen en een stap zetten. Erleyne koos er voor na een medische voorgeschiedenis met 4 open hart operaties, een scheiding en een pittige loopbaan, het avontuur in de bergen op te zoeken.
Wij willen jou inspireren een stap te maken naar een completere versie van jezelf. Het boek bestel je op de site steldathetwellukt.nl

Instagram podcast.png

Podcast over avontuur en doorzetten

Wat kunnen vrouwen in het bedrijfsleven leren van bergbeklimmen?

De podcast 'ennueerlijk' gaat over: 'Eerlijke gesprekken over hoe mensen gekomen zijn waar ze zijn, wat ze hebben overwonnen, over geluk en succes, maar vooral over waar het over gaat. Geen gescripte gesprekken, geen interviews. Gesprekken over het leven. Met gewone mensen als jij en ik.'

 

Je kan de aflevering met Erleyne vinden op ennuactie.nl of in je favoriete podcast app!

podcast avontuurlijke vrouwen.png

Avontuurlijke vrouwen podcast

Alpinisme combineren met het moederschap en een zakelijke carrière

Wat doet Erleyne ondanks haar drukke leven om in vorm te komen? Hoe train je alpinisme in Nederland? Hoe combineer je serieus trainen (zes dagen in de week) met het moederschap? En … hoe doe je dit met een serieuze hartkwaal?

Daarnaast hebben we het over risico’s nemen. Over je eigen tempo volgen, de langzaamste in de groep zijn en omkeren oftewel #nosummittoday. Ook geven we tips voor dames die ook de ambitie hebben om alpinist te worden. Je vindt de podcast hier.

Ontwerp%20zonder%20titel_edited.jpg

Podcast: De innovatiewasstraat

Hoe je de top bereikt door angst als goede raadgever te zien

Erleyne Brookman was op haar 33e al directeur bij PinkRoccade Local Government en bedwingt in haar vrije tijd als alpiniste letterlijk de hoogste bergen. Maar soms is Erleyne Brookman ook bang om een volgende stap te zetten, bijvoorbeeld in haar carrière.

“Vraag jezelf af: is die angst gegrond en ben ik bereid die risico’s te nemen? Soms moet je het doen, door de angst heen, om die stap naar boven te zetten.”

Er is ook een nieuwe vorm van leiderschap nodig. Bijvoorbeeld kwetsbaarheid en emoties als kracht zien.

“Het beeld van de baas die alles onder controle heeft is fake, dat past niet meer bij het leiderschap van deze tijd. ”

De hele podcast beluister je hier.

instagram podcast-Erleyne.png

SUCCESVOL BALANCEREN PODCAST

Hoe Erleyne ondanks belemmeringen toch in balans blijft

Al sinds haar geboorte heeft Erleyne een dubbele hartafwijking, wat ook nu nog fysieke beperkingen met zich meebrengt. Desondanks presteert ze op diverse gebieden op topniveau. Naast de zorg voor haar gezin is ze directeur samenlevingszaken bij IT-bedrijf PinkRoccade en verbouwt ze samen met haar vriend een oude koeienstal om tot woonverblijf. 

Ondanks haar chronische ziekte klimt ze als alpiniste letterlijk naar de top en komt ze onderweg allerlei uitdagingen tegen. Ze is vastberaden om ondanks beperkingen zoveel mogelijk uit het leven te halen. Dit helpt haar in de dagelijkse realiteit om met belemmeringen zoals angsten om te gaan.  Luister de podcast hier.

eenvandaag.PNG

Eenvandaag: VROUWENQUOTUM

Eenvandaag

In 2019 was ik te gast bij Eenvandaag om uit te leggen waarom het vrouwenquotum belangrijk en nodig is. De uitzending kan je hier terugkijken.